Kadeřnictví

Kadeřnictví bylo zařízeno nábytkem z předchozích prostor a sloužilo již přes deset roků. Majitelka se rozhodla pro prodloužení nájmu a zároveň pro kompletní rekonstrukci. Zadáním byly čisté linie, minimalismus, snadné na údržbu, odolné.

Do škály šedé a bílé jsme tedy jako jedinou doplňkovou barvu zařadily fialovou, což je oblíbená barva paní majitelky.
Vše bylo nutné připravit a vymyslet předem, neboť na samotnou rekonstrukci byl k dispozici jen jeden měsíc, kdy bylo nutné vybourat stávající kancelář, zmenšit ji a rozšířit tak prostor kadeřnictví. Zároveň se přesekávala elektřina a zasahovalo do rozvodů vody, odpadů a topení, což v přízemí činžovního domu obnášelo vypouštění celé větve radiátorů z vyšších pater. Na poslední chvíli jsme se rozhodli změnit i WC a zázemí pro klienty – bylo nutné probourat nosnou zeď, takže ještě rychlé posvěcení statika. A v neposlední řadě byla velkou změnou podlaha – přes tmavé hnědé dlaždice se silnými spárami jsme pokládali velkoformátovou dlažbu v dekoru betonu. Podlaha byla velmi křivá, bylo tedy nutné před pokládkou vystěrkovat.

Truhláři vyráběli na míru kadeřnické stolky, skříně a recepci. Podnožka u kadeřnického sezení je z dubového masivu, recepce je obložena spárovkou, která je opracována a ostařena tak, aby vzbuzovala dojem masivních trámů.

Ze stávajícího zařízení se použila jen kadeřnická křesla, mycí křesla a zářivky, které se rozebraly, vyčistily a přeskládaly do jiného tvaru s ohledem na změnu umístění křesel.

Ze salonu se také odstranilo množství reklamních poutačů a vyrobilo se nové logo a předělaly venkovní světelné panely a polepy, vše opět korespondující s korporátní identitou v šedé a fialové barvě.